Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Eurovision 2015 (Μέρος Πρώτο)


Πιστό σε μία συνήθεια χρόνων, το πτηνό αναλαμβάνει να σου παρουσιάσει τα τραγούδια της φετινής Γιουροβίζιον, την οποία πρέπει ανυπερθέτως να δεις το προσεχές Σάββατο, διότι (α) συμμετέχει για πρώτη φορά η Αστραλία (γνωστή ευρωπαϊκή χώρα με καγκουρώ και κοάλα), (β) συμμετέχει για τελευταία (μοστ πρόμπαμπλι) φορά η Ελλάδα (διότι με το επαπειλούμενο Grexit, μπορεί και να βρεθείς του χρόνου να τραγουδάς με τη Μοζαμβίκη και τη Γουινέα-Μπισάο) και (γ) αποτελεί μία ωραιότατη δικαιολογία για να ντερλικώσεις πίτσες και σουβλάκια.

Σε αυτό το πρώτο μέρος, σου έχω τα τραγούδια του πρώτου ημιτελικού, που θα παίξει την Τρίτη το βράδυ στις δέκα -και μάλιστα με σειρά εμφάνισης! Έλα που δεν θελεις.

Μολδαβία


Το πρόβλημα με τον Eduard Romanyuta δεν είναι ότι γεννήθηκε Ουκρανός και εκπροσωπεί τη Μολδαβία. Ούτε ότι μοιάζει απελπιστικά με τον Οικονομόπουλο, που επιτέλους δικαιώνεται ως χτένισμα. Το πρόβλημα είναι ότι έπεσε τρελή νοθεία για να βγει νικητής στο λόκαλ κόντεστ -τύπου ψηφίσανε οι πέτρες, τα δέντρα και οι γλάστρες (που μεταξύ μας, παίζει και να έχουν καλύτερο εκλογικό αισθητήριο από το μέσο Έλληνα ψηφοφόρο). Με αποτέλεσμα οι ψήφοι που πήρε να υπερβαίνουν τον πληθυσμό της Μολδαβίας που έχει τηλεόραση. Ή τηλέφωνο. Ή στοιχειώδες ενδιαφέρον να ψηφίσει, δεδομένου ότι δεν έχει και να φάει. Για να καταλάβεις, οι λοιποί συνυποψήφιοι, τον κατηγόρησαν ότι την ώρα που διενεργήθηκε η εν λόγω επιλογή, ο Eduard έστελνε από το Green Room κατά δεκάδες τα SMS από το κινητό του, αλλάζοντας διακόσιες περίπου κάρτες SIM. Η χειρότερη όμως κατηγορία που τον βαραίνει είναι ότι το τραγούδι του μοιάζει υπερβολικά με το "It's Like That" της Μαράια Κάρι. Η οποία λένε πως είναι έξαλλη μαζί του και ετοιμάζει μηνύσεις ή -έτι χειρότερο- νέο σιντί.

Αρμενία


Διάφορες χώρες έχουν στείλει κατά καιρούς τραγούδια με πολιτικό μήνυμα, όπως η Ελλάδα τη Μαρίζα Κωχ για το δράμα της Κύπρου, το Ισραήλ ένα ντουέτο που περιελάμβανε μία Παλαιστίνια τραγουδίστρια τάχα-μου υπέρ της ειρήνευσης και η Κύπρος την Αλέξια που τραγούδησε κατά των φυλετικών διακρίσεων (ή μήπως εγώ κατάλαβα λάθος το "Άσπρο-Μαύρο";). Δυστυχώς, όλες έχουν αποτύχει γουατσοέβερ. Διότι χελόου, αν θέλεις να κάμεις ένα στέιτμεντ, στείλε διάβημα στον ΟΗΕ, ξεκίνα ένα πετίσιον στο φέιζμπουκ, πέτα ένα γιαούρτι στο Σόιμπλε, ψήφισε Αλαβάνο. Αλλά φορ-Γκαντ'σέικ, μην θαρρείς ότι θα πετύχεις κάτι στέλνοντας πολιτίκ τραγούδι στη Γιουροβίζιον. Διότι αφενός το κοινό της Κοντσίτα απλώς αδυνατεί να καταλάβει κάτι που δεν φοράει στρας και αφετέρου, θα δυσκολευτείς ρίλι μπάντλι στη χορογραφία. Τελοσπάντων, την Αρμενία την καταλαβαίνω και τη συγχωρώ. Διότι εφέτος θυμάται τα εκατό χρόνια από τη Γενοκτονία και νιώθει την ανάγκη να φωνάξει -ή εν προκειμένω, να τραγουδήσει- "don't deny". Η πραγματική έκπληξη βεβαίως θα ήταν το τραγούδι αυτό να ψηφιστεί από την Τουρκία. Δεδομένου μάλιστα ότι η Τουρκία φέτος δεν συμμετέχει, η έκπληξη θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Βέλγιο


Παρά τη μεγάλη του συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό (Στρουμφάκια, ΤενΤεν, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ), το Βέλγιο δεν έχει να επιδείξει σπουδαίες επιδόσεις στο διαγωνισμό και μόλις μία νίκη το 1986, σχεδόν κατά λάθος (η μικρούλα Σάντρα Κιμ που εκπροσωπούσε τότες τη χώρα είχε δηλώσει δεκαπέντε ετών, αλλά μετά τη νίκη της, η Ελβετία που ήρθε δεύτερη και είναι γνωστή σπιούνα, αποκάλυψε πως η Σάντρα ήταν μόλις δεκατριών και πήγαινε ακόμα δημοτικό -κατόπιν αυτού, η Ελβετία αξίωσε να πάρει εκείνη το βραβείο και να δώκουν στη Σάντρα, μία αναμνηστική κασετίνα και μία δωροεπιταγή στο Ζαχαριά, πρόταση που δεν έγινε δεκτή από την EBU, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο Βέλγιο και οδήγησε τότες πολλά ελληνικά δημοτικά σχολεία σε καταλήψεις). Ο φετινός εκπρόσωπος της χώρας λέγεται Loic Notter, είναι οριακά ενήλικας και ερμηνεύει με ενοχλητικό τρόπο, ένα μονότονο και κλαψιάρικο άσμα που ισχυρίζεται πως εκφράζει τον εσωτερικό του ρυθμό. Και μια θεία μου ρευόταν κατ'εξακολούθηση, αλλά δεν σκεφθήκαμε να τη στείλουμε στη Γιουροβίζιον.  

Ολλανδία


Η Trujntje Oosterhuis είναι λιγάκι σιτεμένη για τα δεδομένα ενός διαγωνισμού με μέσο όρο ηλικίας τα Ζουζούνια, αλλά διαθέτει υπέροχη φωνή και αξιόλογη καριέρα (που είναι ν'απορείς με τέτοιο όνομα). Και τελοσπάντων, δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που μία φτασμένη αρτίστα -τύπου "πόσο με κάνεις;"- αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη της στη Γιουροβίζιον. Το τραγούδι λέγεται "Walk Along" και τον βαθυστόχαστο στίχο, δεν τον περιμένεις. Άσε που από ένα σημείο και μετά, η αρτίστα κολλάει σε ένα επαναλαμβανόμενο, ακατάληπτο "γουάι-γιάι-γιάι-γιάι-γιάι" και τρομάζουμε να τη σταματήσουμε. Βέβαια θα σου θυμήσω ότι τελευταία χρονιά που είχε νικήσει η Ολλανδία ήταν με ένα τραγούδι που λεγόταν "ντιγκ-α-ντογκ", οπότε ως και στιχουργική πρόοδο διαπιστώνεις.

Φινλανδία


Η Φινλανδία για δεκαετίες ήταν η χώρα που ερχόταν τελευταία, παίρνοντας κανέναν απολύτως βαθμό. Ώσπου έστειλαν τους Lordi (γνωστούς στη χώρα μας ως "τέρατα", "εξαποδώ", "ατάλαντοι χεβιμεταλάδες που πήραν τη νίκη από την Άννα τη Βίσση") και χτύπησαν πρωτιά. Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, κατάλαβαν ότι αν δεν σοκάρεις το ευρωπαϊκό κοινό, ούτε να σε φτύσει. Δυστυχώς, μετά την κουκλίτσα με το μούσι, τις ρωσίδες γιαγιάδες και το Ρακιντζή-Στάρσιπ Γκαλάκτικα, δεν έχουν μείνει όμως και πολλά εξτρίμ πράματα να στείλεις. Εντελώς αποφασισμένοι να κερδίσουν τις εντυπώσεις, οι Φινλανδοί απεφάσισαν να στείλουν ως εκπροσώπηση ένα συγκρότημα με σύνδρομο ντάουν. Πριν σπεύσεις να πεις πως οι περισσότερες συμμετοχές έτσι-κι-αλλιώς από κάποιο σύνδρομο πάσχουν, θα σου πω πως η προσπάθεια των παιδιών είναι πράγματι αξιέπαινη. Αλλά αυτό το πράμα, τραγούδι δεν είναι. Περισσότερο για θόρυβος, μου κάμει. Και το μόνο που θα εκτιμήσεις είναι το γεγονός ότι διαρκεί μόλις ενάμιση λεπτό.


Ελλάδα


Η πολύπαθος χώρα, δια της Μαρίας Έλενας Κυριακού, τραγουδά το "One Last Breath", προφανώς ζητώντας έμμεσως, μία "ανάσα" ρευστότητας. Το τραγούδι είναι μία παθιασμένη μπαλάντα, που σημαίνει ότι αν δεν είσαι ρομαντική μεγαλοκοπέλα και φαν των σειρών της Άννας Αδριανού και των βιβλίων της Λένας Μαντά, δεν σε αφορά εντελώς καθόλου. Πάντως στον εφετινό διαγωνισμό, η Ελλάδα έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές της και η κυβέρνηση δήλωσε πως δεν θα δεχθεί τίποτις λιγότερο από οκτώ πόιντς (ουίτ πουά) από τις μεγάλες χώρες. Από την άλλη, οι ευρωπαίοι εταίροι απείλησαν ότι για να της δώκουν έστω και μισό πόιντ, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, περικοπές στις συντάξεις και να απελευθερώσει το επάγγελμα του οδηγού ποταμόπλοιου. Ο Λαφαζάνης πρότεινε να εγκαταλείψουμε τη Γιουροβίζιον και να επιστρέψουμε στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά και την πιθανότητα να βάλει τη Μαρία Έλενα να ερμηνεύσει το τραγούδι στα ρώσικα, ως κίνηση φιλίας προς τον Πούτιν. Και παρά τις προσπάθειες πάντως της καλλιτέχνιδος, εκτιμώ πως το μόνο δωδεκάρι που έχουμε να δούμε είναι εκείνο που θα χτυπήσουν τα spreads.

Εσθονία


Η φετινή Γιουροβίζιον και ανάμεσα στη συνήθη σκαρταδούρα και επανάληψη, διαθέτει μερικά αξιοπρόσεκτα διαμαντάκια. Το πρώτο εξ αυτών, έρχεται από την Εσθονία και πιο συγκεκριμένα, από το ντουέτο της Elina Born και του Stig Rasta. Οι οποίοι τραγουδούν το Goodbye to Yesterday. Παρότι μπορεί να νταουνιάσεις αρχικώς, στο δεύτερο ή τρίτο άκουσμα, το αγαπάς το κομμάτι -πράγμα που είναι μεγάλη επιτυχία, δεδομένου ότι πολλά άλλα τραγούδια δεν αντέχεις να τ'ακούσεις ούτε την πρώτη φορά.

ΠΓΔΜ


Σταθερή στην εκτός τόπου και χρόνου προσέγγισή της, η ΠΓΔΜ στέλνει ένα τραγούδι για τα Φθινοπωρινά Φύλλα ("Autumn Leaves"). Δηλαδής έλεος, αγόρασε ένα ημερολόγιο, δες έξω από το παράθυρο, βάλε ν'ακούσεις τον Αρνιακό στην τιβί: έχουμε Άνοιξη, καλέ μου, τα λουλούδια ανθίζουν, το Σταρ έστησε κάμερα στο Σούπερ Πάραντάις, αρχίσαμε τα μπάνια και σόρι που στο λέω άλλα θα πρέπει επιτέλους να τα κατεβάσεις τα ρημάδια τα καλοκαιρινά από την πάνω ντουλάπα. Πάντως σε όποια ιστοσελίδα σχετική με Γιουροβίζιον κι αν βρεθείς, θα διαπιστώσεις πως οι πουγουδουμούδιοι έχουν κάμει ρελάνς υπέρ του συγκεκριμένου τραγουδιού και μας έχουν πρήξει τα ούμπαλα για το πόσο ζούπερ και γουίνερ είναι! Επίσης υποστηρίζουν πως ο ρυθμός είναι κάργα μακεδονικός, το ρεφρέν σιγοτραγούδαγε ο Μεγαλέξανδρος καθώς κατακτούσε την Ασία, ενώ και ο Βουκεφάλας είχε κάποτες καλπάσει πάνω από φθινοπωρινά φύλλα. Άσχετο, αλλά θα άξιζε κάποια χρονιά να στείλουμε τον Κώστα Μακεδόνα, μόνο και μόνο για να δούμε τα μούτρα των πουγουδουμούδιων.

Σερβία


Η Bojana Stamenov είναι κάτι ανάμεσα στη Beth Ditto και την Adele. Ή μάλλον, η σούμα των κιλών τους. Και βάλε. Παρότι τη συμπαθώ, την εκτιμώ, και το κονσεπτ "τα πάχη μου-τα κάλη μου" θα συγκινήσει πολλούς ενόψει της εξόρμησης στις παραλίες, ομολογώ ότι έχω βαρεθεί τις διακηρύξεις και τους διδακτισμούς, τύπου "είμαστε όλοι πανέμορφοι, ο καθένας με τον τρόπο του". Ειδικά, μετά το δεύτερο λεπτό, όταν η Bojana ανεβάζει οκτάβες και ξεφωνίζει στ'αυτί σου, της λες να κόψει τα ψωμιά και το βραδυνό φαγητό και τη στέλνεις σπίτι της.

Ουγγαρία


Αν υπήρχε βραβείο πιο μπόρινγκ τραγουδιού, η Ουγγαρία φέτος το αξίζει και με το παραπάνω. Αντιπολεμικό μήνυμα, γλυκερή διάθεση, δηθενιές με ακαπέλα ερμηνείες και λοιπές ξεπερασμένες πχιότητες που βαριέται πλέον ως και ο σκληροπυρηνικός φαν του έντεχνου. Το ενδιαφέρον πάντως είναι πως παρότι η Ουγγαρία στις δώδεκα φορές που έχει συμμετάσχει στο διαγωνισμό, έχει να επιδείξει πολύ πενιχρά αποτελέσματα βαθμολογικώς, η χώρα που την ψηφίζει περισσότερο είναι περιέργως η Ελλάδα. Που το λες και αψυχολόγητο, δεδομένου ότι τα περισσότερα ούγγρικα τραγούδια δεν ακούγονται με την καμία, ενώ το μεγαλύτερο χιτ που έχει βγάλει η χώρα τα τελευταία εκατό χρόνια, το "Gloomy Sunday", έχει κατηγορηθεί ως το πιο αυτοκτονικό τραγούδι όλων των εποχών. Από την άλλη, αν δεις τη σύνθεση του ελληνικού κοινοβουλίου, καταλαβαίνεις πως ο Έλληνας ψηφοφόρος, την έχει εύκολη την αυτοκτονική ψήφο.

Λευκορωσία


Η Λευκορωσία είναι μία χώρα που θυμάσαι μόνο στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Μην σου πω ότι υπάρχει μόνο εκ των συμμετοχών της. Τη χώρα εκπροσωπεί φέτος ένας λευκορώσος ονόματι Ουζάρι. Αλλά η πραγματική σταρ του τραγουδιού είναι η Μαϊμούνα. Που παίζει βιολί και προσθέτει μία εσάνς πχιότητος -αν και μεταξύ μας, με αυτό το όνομα δεν κάμεις εύκολα καριέρα στην ορχή-στρα. Εκτός αν ξέρεις να παίζεις κι άλλα όργανα μη-χειρότερα!

ΡωσίαΗ Πωλίνα Γκαγκάρινα είναι μία εντυπωσιακή περίπτωση: γεννήθηκε στη Ρωσία, μεγάλωσε στην Ελλάδα, επέστρεψε στη Ρωσία, παντρεύτηκε, έκαμε ένα παιδί, συμμετείχε σε τάλεντ σόου, χώρισε, έπαιξε σε ταινίες, συνέθεσε τραγούδια, ξαναπαντρεύτηκε. Και όλα αυτά στα εικοσιεπτά της. Την επόμενη δεκαετία, η Πωλίνα Γκαγκάρινα θα ανακαλύψει εμβόλια, θα κατακτήσει το διάστημα και θα πάρει δύο ολυμπιακά μετάλλια. Εύκολα όμως! Το τραγούδι "A million voices" πληροί όλα τα συνήθη γιουροβιζιονικά κριτήρια και υπό κανονικάς συνθήκας θα ήταν φαβορί, αλλά δυστυχώς για την καημένη την Πωλίνα, διερχόμαστε περίοδο που η Ρωσία δεν είναι πολύ αρεστή ανά τας Ευρώπας, με την εξαίρεση του Λιακόπουλου που επιμένει να προσβλέπει στο χριστιανικό τόξο και κάποιων κυβερνητικών κύκλων που ήδη χρησιμοποιούν το ρούβλι στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς τους. Πάντως αν δεις να της δίνει η Ελλάδα κάνα δεκαράκι, μην ξαφνιαστείς και μη θαρρείς πως ψηφίσανε οι Ρώσοι τουρίστες της Χαλκιδικής. Πρόκειται για κίνηση που εντάσσεται σε ευρύτερη συμφωνία που έχει υπογράψει ο Αλέξης με τον Πούτιν.

Δανία


Αν δεν έχεις ξανακούσει ποτέ μουσική, πάσχεις από κόφωση ή είσαι άλιεν, μπορεί και να σου αρέσει. Σε κάθε άλλη περίπτωση, μην το παλέψεις. Το συγκρότημα λέγεται "Anti Social Media" και διατείνεται πως σνομπάρει το φέιζμπουκ. Στην πραγματικότητα, τα μέλη του συγκροτήματος αναγκάστηκαν να κλείσουν το προφίλ τους όταν τους διέγραψαν και οι μαμάδες τους. Που είναι πολύ κρίμα γιατί στερούν από τον κόσμο τη δυνατότητα να τους κάμει ανλάικ και ιγκνόρ.

Αλβανία


Φέτος η χώρα στέλνει την Elhaida Dani που τραγουδά το "I'm alive", εις πείσμα των όσων την ήθελαν ζόμπι. Μην με ρωτήξεις αν μου αρέσει, διότι είμαι πολύ μπερδεμένος. Βλέπεις, σε κάθε στροφή του, είναι ένα εντελώς διαφορετικό τραγούδι. Με άλλο τέμπο, άλλη διάθεση, άλλη ερμηνεία, άλλο μέικαπ και άλλο μαλλί. Σε σημείο που νομίζεις ότι άλλη τραγουδίστρια το ξεκινάει και άλλη το τελειώνει. Αν πάντως είσαι φαν της Μποφίλιου, της Τάμτα, της Παπαρίζου και της Ζουγανέλη ταυτόχρονα, μπορεί και να σου αρέσει. Επίσης, να το κοιτάξεις αυτό.

Ρουμανία


Η Ρουμανία τολμάει να στείλει ένα τραγούδι στη γλώσσα της. Που είναι πράγματι πολύ θαρραλέο πράγμα, δεδομένου ότι τα ρουμάνικα δεν ακούγονται ωραία. Εκτός αν είσαι τσομπάνης και απευθύνεσαι στην προβατίνα. Ή ρουστίκ εκ πεποιθήσεως. Πάντως αν το ξεπεράσεις αυτό και εστιάσεις στην ουσία, νομίζω θα το βρεις ενδιαφέρον. Διότι το τραγούδι αναφέρεται στα δυοτρία εκατομμύρια Ρουμάνους που έχουν αφήσει πίσω τα σπίτια, τους γονείς και τα παιδιά τους, για να δουλέψουν στο εξωτερικό. Και η αλήθεια είναι πως ανάμεσα στις άπειρες, επαναλαμβανόμενες ερώτικ μπαλαφάρες, τύπου "μου λείπεις", "σε θέλω", "άι λαβ γιου σόου ντιπλι" και κολοκύθια ρίγανη, ετούτο το τραγούδι λέει άξουαλι κάτι που αφορά αληθινούς ανθρώπους στην αληθινή ζωή. Εύχομαι αυτοί οι δυοτρία εκατομμύρια μετανάστες να ψηφίσουν από τις χώρες στις οποίες βρίσκονται, τη συμμετοχή της πατρίδας τους. Και ακόμα πιο πολύ, εύχομαι να επιστρέψουν κάποτες σε μία καλύτερη εκδοχή της.

Γεωργία


H Nina Sublatti βλέπει πολύ Game of Thrones. Και την έχει δει και καλά Warrior. Σαν εκείνη την κοντή Ουκρανέζα με τα πέτσινα -Ρουσλάνα, αν θυμάσαι- που χόρευε με κάτι Βισηγότθους και μας είχε πάρει τ'αυτιά. Η Nina πάντως ελπίζει να τα πάει καλύτερα από την περσινή χρονιά. Πράγμα που δεν είναι και πολύ δύσκολο, δεδομένου ότι πέρσι η Γεωργία είχε καταλήξει τελευταία και οι κριτικοί είχαν πει πως το άσμα "Three Minutes to Earth" ήταν μακράν το χειρότερο τραγούδι που έχει συμμετάσχει στο διαγωνισμό έβερ -προφανώς δεν θυμούνταν το "Ντίρι-ντίρι-ντίρι-ντι, μπες στο τρεχαντήρι-θάλασσα-εγώ-κι-εσύ" του Μπίγαλη. Η μόνη περίπτωση να προκριθεί στον τελικό είναι να ψηφίσουν ο Κόναν ο Βάρβαρος, o Μπρέιβχαρτ και η συντροφιά του δαχτυλιδιού.

(συνεχίζεται)

16 σχόλια:

 1. Δεν έχω ακουσει κανένα τραγούδι κι αυτά θα τα ακουσω μετά με την ησυχία μου!
  Αλλά πτηνό ,τι σχολιασμός είναι αυτός !Πού πας και μαθαίνεις τόσες πληροφορίες ; Η γκουγκλ πρέπει να σε κάνει επίτιμο μέλος της ,να σου δώσει το πληκτρολόγιό της σε ειδικη τελετη βράβευσης!
  Καλημέρααααααααααααααααααααα Πίγκου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πτηνό βέρι βέρι ενημερωμένο σε τέτοια θέματα. Διότι τελοσπάντων, τόσα χρόνια το ασκούμε το επάγγελμα, έχομεν πάρει το κολάι. Κάτι άκουσα πάντως ότι δεν τον είδες τον ημιτελικό και είμαι βέρι απσέτ μαζί σου. Η τιμωρία σου περιλαμβάνει επαναλήψεις προηγούμενων διαγωνισμών και τη συμμετοχή της Φινλανδίας στο repeat. Να δω μετά αν θα το ξανακάμεις!

   Την καλησπέρα μου και τα φιλιά μου, Νάσια!

   Διαγραφή
 2. Άλλη μια εξαίρετη παρουσίαση των τραγουδιών - δεν είχα ακούσει ούτε ένα και τα άκουσα όλα μαζί το Σάββατο για να καταλήξω ότι πρέπει να βγει το ιταλικό και ακόμα αιμορραγούν τ αυτιά μου. Βλέπεις, την Πεμπτη στην εκπομπή έχομεν φλας μπακ Γιουροβίζιον κι έπρεπε να ενημερωθώ (που να έβλεπες χτες που ετρεχα τα 90ς και δεν ήξεβρα τι να βάλω ο έρμος - δεν έβαλα τελικά, ας μείνει μεταξύ μας). Πάντως από τούτο τον ημιτελικό της Αρμενίας μ άρεζε αν και απ το πολύ πολφωνικό μπερδικλώθηκα και ήθελα μια τυρόπιτα να συνέλθω αλλά ήταν Σάββατο και ήμουν σλιμ και φιτ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμένα από ετούτον τον ημιτελικό, μου άρεσε η Εσθονία και η Ρωσία. Άντε και το Βέλγιο, επειδής ήταν πολύ μονδέρνο και χάι-τέκ. Και ναι, έχει πολύ σκαρταδούρα πάλι, αλλά νομίζω τόχουμε συνηθίσει και σχεδόν τ'απολαμβάνουμε. Περιμένω με λαχτάρα και προσμονή την εκπομπή σου!

   Διαγραφή
 3. Η πιο φανατική σου θαυμάστρια (με λες και θανατινή!) ειδικά σε αυτό την κατηγορία ήρθε και σου βγάζει το καπέλο!
  Πτηνούλι μου ήσουν ζούμπερ καταπληκτικός και στις πληροφορίες (τσεκαρισμένα όλα!) και στο σχολιασμό και έπεσα κάτω πόσες φορές από τα γέλια. Λίγο στο Βέλγιο μου τα χάλασες καθ' ότι μου αρέσει -να το κοιτάξω ε; αχαχαχαχαχαχα!
  (προσοχή στο μέρος βου πώς θα φερθείς στο μανάρι μου τον Σουηδό μη σου κόψω και την καλημέρα☺)

  Αλήθεια τις big 5 την Αστρία και την Ευρωπαϊκή Αστραλία πού θα τις χώσεις;
  Φιλιά στο Ράμφος!
  Σε λατρεύω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αφού μου το ζητάς εσύ, κομμάτια να γίνει: θα σου τον προσέξω τον Σουηδό, να μην μου κακιώσεις. Όσο για τις big 5, την Αστρία και την Αστραλία, θα χωθούν στο παρτ θρι. (άπειρες χώρες βρε παιδί μου, κουράστηκα να γράφω ο κακομοίρης!)

   Ελπίζω να σε αποζημιώσουν τα ποστς για την αναμονή. Σε έβλεπα που τα περίμενες μέρες και γέλαγα πονηρά!

   Πάρα πάρα πολλά φιλιά!
   Λαβ γιου μπακ!

   Διαγραφή
 4. Εντάξει εγώ τι να πω τώρα για τα τραγούδια.
  Δεν έχω να πω τίποτα.
  Μπροστά στην παρουσίασή σου τι να μας πουν τα τραγούδια.
  Εγώ δεν την βλέπω αλλά φέτος να σου πω την αλήθεια, θα ήθελα να την δω και να σε έχω λάιβ να σχολιάζεις.
  Ετσι σίγουρα θα την έβλεπα.
  Δεν υπάρχεις παιδί μου του χρόνου να σε πάρουν από την ΕΡΤ-ΝΕΡΙΤ-ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ και να κάνεις εσύ την παρουσίαση, θα περνούσαμε καλύτερα και όλοι θα την έβλεπαν μανιωδώς!
  Πολλά φιλιά και περιμένω εναγωνίως το δεύτερο μέρος!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έλενα, νομίζω ότι η ΕΡΤ-ΝΕΡΙΤ-ΓΟΥΑΤΕΒΕΡ δεν θα ανέθετε ποτέ σε πτηνό τέτοια σοβαρά τασκς. Έτσι κι αλλιώς, μου αρκεί το μπλογκ μου και η παρέα σας. Ελπίζω να απολαύσεις εξίσου το παρτ του.

   Πολλά, πολλά φιλιά και ζούπερ καλησπέρες!

   Διαγραφή
 5. Είσαι μοναδικός!! Περίμενα πως και πως την ανάρτησή σου για την Γιουροβίζιον! Ανυπομονώ για το μέρος βου μαζί με τα προγνωστικά για τον τελικό νικητή!
  Πολλά, πολλά φιλιά πιγκουινάκι και καλή σου μέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ομολογουμένως, η ρωσίς Πωλίνα με άρεσε καθώς και το ρουμάνικο βουκολικό της ξενιτειάς....από κεί και πέρα, ίδωμεν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ψηφιζω πρωτα Ρουμανια και μετα Εσθονια. Μ'αρεσε λιγακι και το ελληνικο, αλλα οχι για Eurovision (ναι ειμαι ρομαντικη μεγαλοκοπελα και μου ειχε αρεσει και μια σειρα της Αδριανου αρκετα χρονια πριν :) )

  Λιγακι μ'αρεσε και η Σερβια. Λες να φταιει που κοντευεω να τη φτασω στα κιλα; Καλουτσικο κομματι μου φανηκε.

  Παντως θα πρεπει να τα ακουσω αλλη μια φορα. Μετα την τριτη εχω πιο σταθερη αποψη (αργοστροφη το λενε κοινως;;)

  Το βιντεακι της Ουγγαριας ειναι το μονο που δεν καταφερα να το ακουσω ολοκληρο. Βαρεθηκα. Ειχες δικιο. Και λενε οτι ειμαι και του εντεχνου. Πολυ πολυ κουραστικο τραγουδι.

  Εισαι λιγακι αυστηρουτσικος ετσι; Ο,τι πρεπει για κριτης σε καποιο απο τα ταλεντ σοου :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Θα έπρεπε να σε προτείνουν για επίσημο σχολιαστή στο κρατικό κανάλι, χωρίς αμφιβολία, αλλά ποιος έχει τα ... κότσια να το κάνει αυτό; Ερωτώ. Καταπληκτικός σχολιασμός, Πιγκουίνος twelve points, περιμένω με ανυπομονησία το part two.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ας είναι καλά η Αριστέα που μου συνέστησε να σε διαβάσω. Κάτι σαν θεραπεία γέλιου ας πούμε. Αλλά και γνώσεων. Πάντως, πλάκα πλάκα, δεν θα ήταν κακή ιδέα ένας νέος γύρος για τον "Διαγωνισμό Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης". Έγραψε ιστορία κάποτε κι είναι ακόμα επίκαιρος: "χωρίς δεκάρα πως θα παντρευτούμε Μανωλιό μου;"... Περιμένω ανυπόμονα τη συνέχεια! Καλό απόγευμα Πιγκουίνε :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ευτυχώς πτηνό που μας θυμίζεις τη γιουροβίζιον!
  εμένα πάντως και το ρώσσικο και της γεωργίας μου αρεσαν...
  πρέπει να κοιταχτώ γιατρέ μου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Χτυπήθηκα κάτω απ τα γέλια... Να σαι καλά,πτηνό μου αγαπημένο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πόσο χαίρομαι που μένεις πιστός στις παραδόσεις! Γιουροβίζιον άνευ Πιγκουίνου, δε λέει...
  Κι εγώ μάλλον πρέπει να κοιταχτώ λιγάκι, γιατί μου άρεσε κάπως του Βελγίου και της Σερβίας. Και το Ρουμάνικο και της Εσθονίας μου άρεσαν, αλλά αυτό μάλλον είναι πιο φυσιολογικό!
  Απορώ πραγματικά πώς γίνεται και πέρασε η Αλβανία και η Ουγγαρία! Αδυνατεί να το χωρέσει το μυαλό μου...

  Περιμένουμε το επόμενο μέρος, για να δούμε τον β' ημιτελικό ενημερωμένοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style