Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Eurovision 2015 (Μέρος Δεύτερο)

Σου έχω καλά και άσχημα νέα. Τα άσχημα είναι ότι υπάρχει και δεύτερος ημιτελικός στη Γιουροβίζιον, με ακόμα περισσότερες χώρες. Τα καλά είναι ότι το μέσο επίπεδο είναι κάπως υψηλότερο σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Λιθουανία

Ένα περίεργο πράμα, αυτές οι βαλτικές χώρες δεν τελειώνουν με την καμία. Ενώ το ξεύρεις ότι είναι τρεις, στη Γιουροβίζιον έχεις την αίσθηση ότι είναι τουλάχιστον πεντέξι. Εν προκειμένω, εδώ έχουμε την τσαχπίνα Μόνικα που συναντά τον γαργαλιάρη Βάιντας και τραγουδούν παρέα το τσαχπινογαργαλιάρικο άσμα "This Time" με μία γουργουριστή ερμηνεία, που θα σου προκαλέσει ναυτία και ανακάτωμα (και σου είπα, όχι όλη την πίτσα μόνος σου!) Τον ενθουσιασμό, το μπρίο, την ανεβασμένη τη διάθεση, το χοροπήδημα, δεν τα γλιτώνεις. Σε κάποια μάλιστα φάση, εν τω μέσω του τραγουδιού, βουτάει η Μόνικα τον Βάιντας και του τραβάει ένα ρουφητρό φιλί. Γκετ ε ρουμ! Διότι πόντους από εμένα, αποκλείεται.

Ιρλανδία


Η Ιρλανδία είναι η πιο μισητή χώρα στη Γιουροβίζιον, τύπου δεν της μιλάμε, δεν την ψηφίζουμε και οριακά της επιτρέπουμε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Πρώτον, διότι διατηρεί το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες, τις οποίες κατέκτησε στέλνοντας τσίζι μπαλάντες με τραγουδίστριες ντυμένες ξωτικά, χόμπιτς ή καλλικάτζαρους. Δεύτερον, διότι αποτελεί την πατρίδα του Τζόνι Λόγκαν, που είναι άξουαλι ξωτικό, χόμπιτ και καλλικάτζαρος και παραμένει ο μόνος καλλιτέχνης που έκαμε σταδιοδρομία αποκλειστικά στη Γιουροβίζιον. Η Μόλι Στέρλινγκ που εκπροσωπεί φέτος τη χώρα, είναι μόλις δεκαέξι ετών και έχει ενδιαφέρουσα φωνή. Αλλά η επιλογή μπαλάντας για μία ακόμη χρονιά, καθιστά τη συμμετοχή της απαράδεκτη, τρισάθλια και κατάπτυστη. Το τραγούδι "Playing with numbers" προκάλεσε πάντως ήδη τη μήνη της Ελλάδας, η οποία θεώρησε πως το ρεφρέν αποτελεί έμμεση κατηγορία κατά των στατιστικών υπηρεσιών της χώρας και του τρόπου που υπολογίζουμε τα δημοσιονομικά μας μεγέθη. Εις ένδειξη διαμαρτυρίας, ο Γιάνης Βαρουφάκης απεφάσισε να σβήσει και το άλλο "νι" από τ'όνομά του.

Άγιος Μαρίνος


Τα τελευταία χρόνια, ο Άγιος Μαρίνος (μεγάλη η χάρη του!) εκπροσωπείται σταθερά από την Βαλεντίνα Μονέτα. Διότι οι δέκα συνολικά κάτοικοι του κρατιδίου, είχαν κάμει τελοσπάντων έναν καταμερισμό: ο Ρομπέρτο κατεβάζει τα σκουπίδια, η Αντζελίνα βάζει πετρέλαιο, ο Τζουζεπίνο αλλάζει τις λάμπες, η Βαλεντίνα πάει στη Γιουροβίζιον. Αλλά και ενώ την είχαμε συνηθίσει την κοπέλα τόσα χρόνια και μας είχε γίνει ρουτίνα, φέτος ο Άγιος Μαρίνος (μεγάλη η χάρη του!) απεφάσισε να στείλει δύο παιδάκια από το τοπικό Λύκειο. Για την ακρίβεια, τα μόνα δύο παιδάκια που φοιτούν στο τοπικό Λύκειο. Που αντίς να οργανώσουν μία απλή σχολική γιορτή, τύπου "όλη η δόξα, όλη η χάρη", σκέφτηκαν να πάνε στη Γιουροβίζιον. Αυτή είναι ορίτζιναλ ιδέα για πενταήμερη, όχι σαν τα δικά μας τα χαϊβάνια που πηγαίνουν Ρόδο-Κέρκυρα! Δεδομένου ότι το τραγούδι είναι αφόρητο, αν παρ'ελπίδα προκριθεί, θα πρόκειται το δίχως άλλο για θαύμα. Και ελπίζω να μεσολαβήσουν οι υπεύθυνοι για να έρθει η κάρα του Αγίου Μαρίνου (μεγάλη η χάρη του!) και στην Ελλάδα.

Μαυροβούνιο


Το Μαυροβούνιο αποτελεί μία από εκείνες τις (λίγες) περιπτώσεις χωρών που συνεχίζουν να τραγουδούν στη γλώσσα τους και να επιμένουν σε έναν εναλλακτικό ήχο, πιο λόκαλ και αυθεντικό. Επίσης, στελνουν τραγουδιστές που διαθέτουν συγκεκριμένο καλλιτεχνικό στίγμα και ερμηνευτική άποψη. Δηλαδής έλεος, κανονικά πρέπει να τους τιμωρήσει η EBU και να τους ξαναεπιτρέψει να συμμετάσχουν μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα στείλουν κάτι παρδαλό, ποπ, αγγλόφωνο και απροσδιορίστου σεξουαλικότητας. Εν προκειμένω, ο Knez ερμηνεύει φέτος έναν ερωτικό θρήνο, με στίχους όπως "μου ζητάς να σ'αφήσω να χαθείς μέσα στην αχλή των βουνών, μου ζητάς να σ'αφήσω να χαθείς στα τρίσβαθα των πελάγων, μου ζητάς να σ'αφήσω να χαθείς στη λήθη". Με κάτι τέτοια φίλε, μπορεί να κερδίσεις κάνα Νομπέλ Ποίησης, αλλά τη Γιουροβίζιον με τίποτα.

Μάλτα


Μετά τη Γεωργία, η Μάλτα είναι η δεύτερη χώρα φέτος που συμμετέχει με τραγούδι που τιτλοφορείται "Warrior". Που εντάξει, στη Γεωργία το καταλαβαίνεις το πολεμοχαρές, διότι βρίσκεται στον Καύκασο εν μέσω καθόλου φιλικών γειτόνων, πούναι να σιχτηρίζεις την τύχη σου. Αλλά η Μάλτα; Δυο σπιθαμές νησί, εν τω μέσω του πελάγους, ποιος θα έρθει να σε απειλήσει καλή μου; Το πολύ πολύ να σε κουτσουλήσει κάνα διερχόμενο γλαρόνι. Και τελοσπάντων, η γεωργιανή αρτίστα έχυσε και ένα πέτσινο πάνω της, φόρεσε ένα γκόθικ φτερό, έβαψε το μαλλί στο βαθύ κορακί. Που πας εσύ, γλυκιά μου Μαλτέζα, με την τουαλέτα και τη γόβα. Βέρι βέρι ασυνεπές, κόβεται.

Νορβηγία


Σκοτεινό, υποβλητικό, έξυπνα υπαινικτικό, το τραγούδι "Monster Like Me" παίζει και να είναι το καλύτερο τραγούδι του φετινού διαγωνισμού. Η εξαιρετική ερμηνεία του Morland και της Debrah Scarlett, τα βλέμματα μεταξύ τους και τα όσα υπονοούν, δημιουργούν ένα πρίτι ζούπερ αποτέλεσμα. Και αν -λέω αν- οι όσοι παρακολουθούν το διαγωνισμό προσέξουν ανάμεσα στο λοιπό νταβαντούρι και εκτιμήσουν αυτό το σπάνιο διαμαντάκι, μπορεί πράγματι να παίξει πολύ ψηλά στην τελική βραδιά. Ακόμα και να απειλήσει τη γειτονική Σουηδία που κατεβαίνει ως φαβορί. Και δεν ξεύρω αν το κατάλαβες, αλλά μόλις έδωκα θετική κριτική για άσμα! Δηλαδής πόσο γουάου; Όχι για να μην με λες ξινό, ανάποδο, γρουσούζη, περίεργο και στριμμένο άντερο! Το δωδεκάρι μου στους Βίκινγκς, περικαλώ.

Πορτογαλία


Πορτουγκάλ τραγουδάου στη γλωσσάου της και δεν καταφερνάου προκριθάου. Το καντσάο "Σιε ουμ μαρκε νος Σεπάρα" αφορητάο και μούιτο εστούπιντου. Εσπέρο ότι στο πρόσιμο διαγωνισμάου, στείλουν μελιόρ καντσάο, πορκέ τα νεύρα μας τσαταλιάου. (Τι εννοείς δεν βγάζεις νόημα; Α, δεν φταίω εγώ αν δεν καταλαβαίνεις πορτογαλικά!)

Τσεχία


Το τσέχικο τραγούδι τιτλοφορείται "Hope never dies", αλλά ακούγοντας το, την ελπίδα τη χάνεις. Λίγο ροκ, λίγο μπαλάντα, λίγο θεατράλε λυρισμός, εντέλει αυτό που σου μένει είναι το "λίγο". Ο Βάκλαβ Νόιντ Μπάρτα (που ερμηνεύει εδώ μαζί με την Μάρτα Τζαντόβα) είναι ένας τύπος άστατος και μπερμπάντης. Το 2006 είχε παντρευτεί την εθνική τραγουδίστρια της Τσεχίας, την Λούσι Μπιλά, η οποία δήλωνε ξετρελαμένη μαζί του. Έλα όμως που ύστερα την έπεσε στη Μις Τσεχία Ελίτσκα Μπούτσκοβα, την οποία και αρραβωνιάστηκε το 2010, αφού πρώτα παράτησε την καημένη την Λούσι σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Το 2013 όμως, του γυάλισε μία άλλη μοντέλα ονόματι Γκαμπριέλα Ντβοράκοβα, οπότε παρατάει την αρραβωνιάρα και παντρεύεται την Γκαμπριέλα. Και είναι ν'απορείς πώς τα κάμει όλα αυτά και προλαβαίνει και το γυμναστήριο.

Ισραήλ


Κι ενώ ξεκινά στο σλόου και στο ξεκούρδιστο, ο πιτσιρικάς από το Ισραήλ (μόλις 17 ετών κι ας φαίνεται μεγαλύτερος), ανεβάζει σύντομα στροφές, στήνει ντανς πάρτι, ανεβαίνουν τα κορίτσα στα τραπέζια, ρέει ποτάμι το αλκοόλ, αρχίζουν τα νταχτιρντί και γινόμαστε όλοι πίτα στο Τελ Αβίβ. Κανονικά, τον βουτάς από το μαλλί, του κάμεις αλκοτέστ και τον βάζεις γκράουντεντ στο δωμάτιό του ως τα 25. Αλλά τ'όμολογώ κι ας με κακοχαρακτηρίσεις: το Golden Boy είναι το guilty pleasure μου για τον φετινό διαγωνισμό. Τόχω και στ'αυτοκίνητο και τ'ακούω στο repeat μη-χειρότερα. I'm a Golden Boy, come here to enjoy, I'm the king of fun, let me show you how we do it. Τρου πόετρι.

Λετονία


Όχι άλλη Βαλτική, να χαρείς! Η ερμηνεία της Αμινάτα Σαβαντάγκο είναι ανατριχιαστική -και δυστυχώς το εννοώ εντελώς κυριολεκτικά: σα να χαράζεις πίνακα με κιμωλία, να γρατζουνάς μπαλόνι, να τρίβεις κουτάλια μεταξύ τους. Το τραγούδι είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικό, καθώς ξεκινά χαμηλά, νομίζεις ότι δεν ακούς, ανεβάζεις την ένταση της τηλεόρασης και τότες, η Αμινάτα αρχίζει τις κραυγές, τα ξεσπάσματα και τους λαρυγγισμούς. Η Λετονία έχει να περάσει σε τελικό, από το 2009. Και επειδής ούτε φέτος την κόβω να προκρίνεται, ελπίζω να προβληματιστεί ως χώρα και να μας στείλει του χρόνου κάτι άλλο: ένα κουτί γλυκά, ένα μπουκέτο λουλούδια ή απλά την αγάπη της.

Αζερμπαϊτζάν


Ο Elnur Huseynov γεννήθηκε στο Τουρκμενιστάν από Αζέρους γονείς, έχει σπουδάσει μουσική, είναι οδοντίατρος και έχει κερδίσει το The Voice της Τουρκίας. Εδώ, μας τραγουδάει τις αϋπνίες του και τις ανησυχίες του -αλλά φίλε, πάρε κάνα λαξατονίλ, μέτρα προβατάκια, δες λίγη τηλεόραση, μην το κάμεις τόσο θέμα. Το Αζερμπαϊτζάν διαθέτει μακρά παράδοση με υψηλές επιδόσεις στο διαγωνισμό. Το Αζερμπαϊτζάν διαθέτει επίσης πετρέλαια και φυσικά αέρια και τεράστιο μπάτζετ. Και έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν ότι εξαγοράζει ψήφους, επιτροπές, συνειδήσεις και πλασαρίσματα. Αλλά ερωτώ: δεν έχουμε κι εμείς τα πτηνά, ψυχή; Ούτε ένα φακελάκι; Ένα συμβολικό δώρο; Ένα βαρέλι πετρέλαιο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, βρε αδελφέ; Α, πλέον αρνούμαι να πω καλό λόγο για τραγούδι ή να δώκω τα ντούζ πουά μου με το αζημίωτο. Ως και αυτήν την ακατάσχετη κλάψα του Elnur, θα μπορούσα να δω με καλύτερο μάτι. Ή να τον νανουρίσω έστω τον άνθρωπο, να κοιμηθεί.

Ισλανδία


Η Μαρία Ολαφς είναι γλυκιά, ταλαντούχα, χαριτωμένη και ξυπόλητη. Και αυτό το τελευταίο είναι το πιο επικίνδυνο χαρακτηριστικό της. Διότι οι ξυπόλητες συμμετοχές έχουν μεγάλη ρέντα στο διαγωνισμό -αρκεί βεβαίως νάχεις νυχάκι προσεγμένο και πατούσα φωτογενή και τσουπωτή. Το τραγούδι "Unbroken" είναι γραμμένο εντελώς πάνω στη συνταγή Γιουροβίζιον και το μόνο που της λείπει είναι το μούσι. Αλλά τελοσπάντων προλαβαίνει ν'αφήσει ως τον τελικό.

Σουηδία


Η Σουηδία είναι εξαιρετικά καλή σε τρία πράγματα: στο ντιζάιν, στα κεφτεδάκια και στην ποπ μουσική. Και δεν υπάρχει χρονιά που η συμμετοχή της να μην φιγουράρει στα φαβορί και στα γκανιάν. Δεν σου κάμει λοιπόν ουδεμία έκπληξη που ο Mans Zelmerlow είναι και φέτος, το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Το τραγούδι είναι πιασάρικο, η σκηνική του παρουσία εντυπωσιακή, το τρικ με το οπτικό εφέ εξυπνούλικο, η φωνή αξιοπρεπής, το σώμα φέτες και θάναι έκπληξη αν δεν το σηκώσει το τιμημένο. Και επειδής όλα καταλήγουν στους Abba, οφείλω να σου πω ότι ο Mans τα έχει με την Marie Serneholt. Η οποία όταν ήταν μικρή, είχε διατελέσει μέλος των A-teens, ενός συγκροτήματος πιτσιρικάδων που διασκεύαζαν τα Σούπερ-Τρούπερ και τα Μάμα-μία και είχαν τότες γνωρίσει διεθνή επιτυχία (για περίπου δύο συνεχόμενα εικοσιτετράωρα). Όχι το ξεκαθαρίζω, διότι ακούω ότι κάμποσες κορασίδες είναι έτοιμες να στείλουν στον Mans, ουχί μόνο τα ντουζ πουά τους, αλλά και τα πουά εσώρουχά τους. Ψυχραιμία κορίτσια!

Ελβετία


Κανονικά η Ελβετία και που συμμετέχει, χάρη σου κάμει. Διότι με το βιοτικό της επίπεδο και τις γιομάτες τράπεζές της, θα μπορούσε ωραιότατα να αποφεύγει το συχνωτισμό με την κάθε τυχάρπαστη βαλκάνια και υπερκαυκάσια μπαναλαρία. Η χώρα έχει νικήσει το διαγωνισμό δύο φορές: το 1956, όταν πρωτοξεκίνησε το κόντεστ και ήταν η ίδια διοργανώτρια και το 1989, με τη Σελίν Ντιόν. Άρα έχεις ήδη δύο καλούς λόγους να τη μισείς, δεδομένου ότι αφενός από εκεί ξεκίνησαν όλα και αφετέρου, η Σελίν είναι ο λόγος που δεν ακούς καλά από το δεξί αυτί. Φέτος, την Ελβετία εκπροσωπεί η Μελανι Ρενέ που με το τραγούδι "Time to Shine", κατάφερε να σκαρφαλώσει στη θέση 73 του ελβετικού τσαρτ. Που αν έχεις ακούσει το τραγούδι, το λες και τεράστιο κατόρθωμα.

Κύπρος


To 2007, o Γιάννης Καραγιάννης προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision Junior -ένα διαγωνισμό που δημιουργήθηκε με σκοπό να απαλλάξει τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον από φαντασμένα ανήλικα μικρομέγαλα που τσιρίζουν τσίζι τραγούδια με μπρίο- αλλά δεν προκρίθηκε. Το 2008, ο Γιάννης Καραγιάννης προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision Junior, αλλά πάλι δεν προκρίθηκε. Οποιοσδήποτε άλλος, θα είχε σιχτηρίσει, θα τάχε βροντήξει κάτω και θάχε μπαρκάρει στα καράβια. Αλλά όχι ο Γιάννης Καραγιάννης. Που επιστρέφει πλέον ώριμος για να εκπροσωπήσει την Κύπρο με το τραγούδι "One thing I Should Have Done". Ενδιαφέρουσα η φωνή, συμπαθητική η ερμηνεία, αλλά το άσμα δεν παλεύεται με τίποτα -και τελοσπάντων, εδώ δεν προκρίθηκε η Ευρυδίκη με το Κομσί-Κομσά, τί να σου κάμει και ο Γιάννης;  

Σλοβενία


Κι εκεί που δεν το περιμένεις, πετιέται μία Σλοβενία με τραγουδάκι τσίλικο και ραδιοφωνικό. Που καθόλου δεν της το είχες, καθώς συνήθως η χώρα στέλνει απίθανες μπούρδες, την κόβουμε πριν φτάσει στο ρεφρέν και κάμουμε ζάπινγκ να δούμε ποιον τραπεζώνεται ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Το σλοβένικο συγκρότημα που ερμηνεύει το τραγούδι "Here for you" λέγεται "Maraaya", η τραγουδίστρια διαθέτει ενδιαφέρουσα φωνή και αν δεν είχα ήδη δώκει τα ντουζ πουά μου στη Νορβηγία, θα το σκεφτόμουν σοβαρά.

Πολωνία


Το τραγούδι λέγεται "Για το όνομα της Αγάπης", αλλά και με δεδομένο ότι έχεις αρχίσει να ψιλονυστάζεις και να χοντροβαριέσαι, θα πεις "Για το όνομα του Θεού". Η Πολωνία εκπροσωπείται από μία μεγαλοκοπέλα ονόματι Monika Kuszynska που είναι ντυμένη παράνυφος, κάθεται δίπλα στο πιάνο και χαμογελιέται ενθυμούμενη αγάπες, ρομαντικές στιγμές και φεγγαρολουσμένους έρωτες. Και ενώ περιμένεις κάτι να συμβεί (π.χ. να σκίσει το φορεματάκι η Monika, να την αρπάξει ο πιανίστας και να την πετάξει πάνω στο πιάνο, να βγει ένας ράπερ και να το τρολάρει, να βγάλει η Monika ένα πιστόλι και να πυροβολήσει τον πιανίστα, να βγάλει ο πιανίστας ένα πιστόλι και να πυροβολήσει τη Monika), το τραγούδι συνεχίζει στο ρελαντί και στο αδιάφορο και ο θεατής πεθαίνεις από πλήξη. Το μόνο πραγματικά ευχάριστο αυτού του τραγουδιού είναι ότι είναι το τελευταίο.

Που σημαίνει πως ξεμπερδέψαμε, πάπαλα, φινίτο λα μούζικα-πασάτο λα φιέστα; Αμ δε. Διότι έχουμε και τον τελικό του Σαββάτου. Όπου συμμετέχει η Αστραλία αν-έχεις-το-Θεό-σου. Όπως καταλαβαίνεις, ακολουθεί ποστ νάμπερ θρι.

21 σχόλια:

 1. διδακτορική εργασία έκανες ,όχι αστεία!!!
  Δεν θα δω αυτόν τον ημιτελικό ,γιορτάζομεν σήμερις,θα κάνω εγω την αρτίστα στους καλεσμένους!
  Καλημέρααααααααααααα Πίγκου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμ τί νόμισες; Τέτοια τόπικς, το πτηνό τα αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα (!) και συστηματικότητα. Τις ευχές μου για τους εορτασμούς σας.

   Και τα φιλιά μου και τις καλημέρες μου!

   Διαγραφή
  2. Νάσια να χαίρεσαι το παλικάρι βρε!
   Δεν μας είπες τι γλυκό έκανες! ☺

   Διαγραφή
 2. Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ ανώνυμε, δεν εορτάζω σήμερα. Από την άλλη, κάθε μέρα είναι ευκαιρία για σελεμπρέισον!
   Οπότε αποδέχομαι με χαρά τα χρόνια πολλά σου και αντεύχομαι τα καλύτερα!

   Πολλά φιλιά!

   Διαγραφή
 3. Πιγκουινάκι μου δε σε διαβάζω τώρα γιατί δεν έχω ιδέα για τι μιλάς!!! Αλλά στον προηγούμενο ημιτελικό (που βαριόμουν οικτρά σπίτι και έκατσα να τον δω) σε είχα ανοιχτό στο tablet και γέλαγα με τις περιγραφές σου. Τραγούδι -τραγούδι το πήγαμε! Μαζί την είδαμε βρε τη γιουροβίζιον...Αυτό τον ημιτελικό δε με κόβω να τον βλέπω. Hello είναι Κων/νου και Ελένης σήμερα...Ποιος σκέφτηκε να βάλει τον ημιτελικό τέτοια μέρα? Θα πατώσυν τα μηχανάκια της AGB...

  Εντωμεταξύ ξέχασα να κλείσω τη σελίδα σου στο tablet και την είδε ο Θ και μου λέει "τι διαβάζεις για τους πιγκουίνους?"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εννοείται πως σε καλώ να δούμε "μαζί" και τον αποψινό ημιτελικό. Μπορείς να αφήκεις τους εορτάζοντες, να πάρεις πάλι το τάμπλετ και να κουτσομπολέψουμε παρέα! Άσε που θα αποφύγεις έτσι τα πολλά-πολλά γλυκά από τις επισκέψεις. :)

   Τα φιλιά μου και τις καλημέρες μου, μάι ντίαρ Χριστίνα!

   Διαγραφή
 4. Τέλεια παρουσιάση πιγκουινάκι! Ευτυχώς που μας ενημερώνεις και ξέρεις ότι εκτιμώ την κρίση σου. Έτσι αντί να χαζεύουμε Γιουροβίζιον την Τρίτη -που όλα τα τραγούδια ήταν το μαύρο χάλι- καθόμασταν με τον μικρό και διαβάζαμε Χημεία για σήμερα (Η + ΟΗ ->Η2Ο : η εξίσωση της εξουδετέρωσης είναι καλέ! πάω για 20!!). Σήμερα όμως, που παραδόξως δεν έχουμε κολλητό κανέναν Κώστα!, και αφού παίζουν και τα φαβορί θα την απολαύσουμε διαβάζοντας και τα σχόλιά σου ταυτόχρονα!! :)
  Φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λατρεύω Χημεία. Δυστυχώς θυμάμαι ελάχιστα πράματα, αλλά ήμουν ζούπερ καλός στο σχολείο, τύπου είκοσι με τόνο και συγχαρητήρια, το παιδί σας θα γίνει ένας Λαβουαζιέ! Μετά με κερδίσανε άλλα μετερίζια και διαπρέπω ως γιουροβιζιονολόγος (μη-χειρότερα). Ελπίζω να σου χαρίσει (α) κάνα-δυο χαμόγελα ο σχολιασμός του σημερινού ημιτελικού από το πτηνό και (β) κάνα εικοσάρι ο μικρός στη Χημεία!

   Πολλά, πολλά φιλιά και καλημέρες Ραπουνζέλ!

   Διαγραφή
 5. Τσουχτερός Πιγκουίνος σε μεγάλα κέφια (σε αυτήν και στην προηγούμενη ανάρτηση)! Παίζει και να τον δω αυτόν τον ημιτελικό, μου κίνησες το ενδιαφέρον. ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με έχει βάλει η κρατική τηλεόραση να μαζεύω έναν-έναν τους τηλεθεατές για την αποψινή βραδιά! :) Αν τυχόν το δεις, ελπίζω να θυμηθείς τα σχόλια και να γελάσεις λιγουλάκι.

   Τα ζούπερ φιλιά μου!

   Διαγραφή
 6. Δηλαδή δεν μπορώ να στείλω στο μανάρι Μανς το πουά βρακί μου ε;
  Ακου εκεί την τσούλα Marie Serneholt μας τον έκλεψε! Πώς θα κοιμηθώ εγώ απόψε Πίγκου μου; Πώς θα αντέξω αυτό; Να βαλαντώσω; Άστο. Θα μου φύγει το ρίμελ! ☺

  Πτηνούλι σε βρήκα άψογο. Στον Σαν Μαρίνο έπεσα στα πατώματα.
  Σε περίμενα πώς και πώς και μου βγαίνεις χτες βράδυ που έφευγα με πονοκέφαλο. Έσκασα όλο το βράδυ. Αλλά με αποζημίωσες και με το παραπάνω!
  Και επειδή χτυπημένη Μανσιακή είμαι, αλλά το δίκιο μπορώ ακόμα να το ξεχωρίζω, δεν είναι το Heroes το καλύτερο. θα συμφωνήσω με τις επιλογές σου ( κι από το προηγούμενο ημιτελικό) Εσθονία, Νορβηγία, Σλοβενία έχουν πραγματικά τα πιο ποιοτικά τραγούδια.
  Αλλά Σουηδία, Ρωσία έχουν αυτό που λέμε ΤΟ πακέτο ε; και θα χτυπηθούν στην κορυφή! Περιμένω να δω την Ιταλία τι θα πιάσει και φυσικά αν θα κρατήσει τις αρχικές εντυπώσεις το Βέλγιο!

  Αλλά γουστάρω το οπτικό κομμάτι του Heroes! μαζί με τις φέτες παρέα, εννοείται!
  Την καλημέρα μου και την αγάπη μου κι αδημονώ για το παρτ θρι! ♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά, βουλωμένο γράμμα διαβάζουμε και οι δύο. Εντελώς μέσα πέσαμε στις προβλέψεις και ζούπερ μπράβο μας! Φαντάζομαι ότι ακόμα θα πανηγυρίζεις για το θρίαμβο του φίλου σου του Μανς. Που κανονικά, θα πρέπει να σου στείλει τουλάχιστον μία ανθοδέσμη και την αγάπη του, για όλη την υποστήριξη και τη διαφήμιση που του έκαμες.

   Γουί αρ δε χίροους οφ άους λάιβς! Χιρό-ΟΥ-οοοοοοος! ο-ΟΥ-οοοοοος! :)

   Διαγραφή
 7. Καλαμιά στον Κάμπο21 Μαΐ 2015, 3:05:00 μ.μ.

  Σοβαρά, θεωρείς το νορβηγικό ως το καλύτερο;
  Τότε δεν έχεις ακούσει το ιταλικό.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εντάξει, ωραίο ήταν και το ιταλικό. Αλλά εντέλει και τώρα που τελείωσε το όλο νταβαντούρι, επιμένω πως το καλύτερο ήταν το Νορβηγικό. Και το πιο προγκρέσιβ, το τραγούδι του Βελγίου. Αλλά η Σουηδία ξεύρει να κερδίζει.

   Πολλά φιλιά, καλή μου Καλαμιά!

   Διαγραφή
 8. Αχ πτηνό μου, πλήττομαι και φρίττω που η Βαλεντίνα Μονέτα δεν άδει εφέτο. Την είχα συνηθίσει. Ήταν μια σταθερή αξία. Τώρα, που να στηριχθώ;

  Το Νορβηγικό το λάτρεψα, αν δεν βγει το ιταλικό το οποίο επίσης έχω λατρέψει ψηφίζω το Νορβηγικό δαγκωτό που έχει και video clip άπαιχτο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπημένε Tremens, είσαι να ξεκινήσουμε ένα πετίσιον που να απαιτούμε την επάνοδο της Βαλεντίνα Μονέτα; Δεν θα το αντέξω ψυχολογικώς να μην συμμετάσχει και το 2016, στο λέω!

   Το Νορβηγικό είναι ένα μικρό αριστούργημα. Σου προτείνω να ψάξεις στα γιουτιούμπ και άλλα τραγούδια αυτουνού του τύπου, του Morsland. Εγώ ενθουσιάστηκα.

   Πολλά, πολλά φιλιά!

   Διαγραφή
 9. Επειδή έχασα τους ημιτελικούς θα περάσω αύριο να μελετήσω και τους δύο, μπας κι αξιωθώ να δω το Σάββατο..
  Είμαι σίγουρη πως θα κατατοπιστώ πλήρως!!
  Η Αυστραλία πώς συμμετέχει?...μετακόμισε?
  Φιλιά πολλά και τα λέμε τουμόροου!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχασες τους ημιτελικούς; Αντροπή σου! Ελπίζω να είδες εντέλει τον τελικό, διότι θα σε εξετάσω!
   Η Αστραλία συμμετείχε τιμητικώς, πρώτον διότι συμπαθούμε τα καγκουρό και δεύτερον διότι το κόντεστ έχει μεγάλο σουξέ εκεί, εδώ και πολλές δεκαετίες.

   Τα φιλιά μου και τις καλημέρες μου, μάι ντίαρ Μαρία!

   Διαγραφή
 10. Guilty ξε-guilty pleasure, το Golden Boy μ αρέσει διότι έχει το γιουροβυζιονικό νταχτιρντά που χρειάζεται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ και επαυξάνω. Διότι τελοσπάντων, καλές οι πχιότητες και οι μπαλάντες, αλλά φθάνει η στιγμή που επιθυμεί κανείς ένα έθνικ ποπ, ν'ανέβει στα τραπέζια! :) Εντάξει, λέμε τώρα...

   Πολλά, πολλά φιλιά, An-Lu!

   Διαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style