Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Eurovision 2016 (Πρώτος Ημιτελικός)


Όχι που θα τη γλίτωνες! Σε πείσμα των καιρών, της κατάστασης και της σοβαρότητος που -ως γνωστόν- το χαρακτηρίζει, το πτηνό απεφάσισε και εφέτος να κάμει το πατροπαράδοτο αφιέρωμα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Διότι τελοσπάντων αποτελεί και μέρος του σόσιαλ ρεσπονσιμπίλιτι του παρόντος μπλογκ, το οποίο αφενός παίρνει πολύ στα σοβαρά την υποχρέωση πολιτιστικής ενημέρωσης του αναγνώστα και αφετέρου δηλώνει αλληλέγγυο προς τις απανταχού Ρουσλάνες του ευρωπαϊκού παλκοσένικου που διεκδικούν τα ντουζ πουά τους. Μήτε δέκα, μήτε είκοσι, αλλά σαράντα τρεις είναι εφέτος οι συμμετοχές (που δηλαδής έρχεσαι και σιχτηρίζεις την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού και την ανεξαρτοποίηση της κάθε Μολδοβλαχίας). Όπως καταλαβαίνεις, θα σου τις σχολιάσω σε δόσεις, για να μην σούρθει μονοκοπανιά και σε χάσουμε. Επίσης, θα δώκω πέντε δωδεκάρια στα τραγούδια που άξουαλι θα ήθελα να ακούω και μετά το κόντεστ και που θεωρώ πως ξεχωρίζουν. Στο καλό σενάριο, θα νικήσει ένα εξ αυτών. Στο κακό σενάριο, θα νικήσει οποιοδήποτε άλλο. Άνοιξε τα ηχεία σου, πάμε με σειρά εμφάνισης για να μην μπερδεύεσαι.

ΦινλανδίαΠροφανώς ο τίτλος "Sing it Away" μεταφράζεται ως "τραγούδα το και θα περάσει", αλλά μετά το πρώτο ρεφρέν, θέλεις να παρακαλέσεις την τραγουδιάρα "to Sing it Away from us"! Η Φινλανδία έχει μακρά παράδοση σε γιουροβιζιονικές αποτυχίες, παραμένοντας η χώρα με τα περισσότερα πλασαρίσματα στην τελευταία θέση και μία ξέμπαρκη νίκη όταν έστειλε τα τέρατα στην Ελλάδα (έκτοτε μας έχουν συμβεί και τα σημεία). Που δηλαδής κανονικά με τέτοιο ιστορικό, εγκαταλείπεις την προσπάθεια, το ρίχνεις στο τάβλι ή αφοσιώνεσαι στο ψάρεμα. Επειδής φέτος παίζει να μην την ψηφίσει ούτε η Σουηδία, αναμένεται αύξηση του αριθμού αυτοκτονιών στο Ελσίνκι ενώ και μία λίμνη ακούγεται πως θα εγκαταλείψει τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΕλλάδαΗ συμμετοχή του Σύριζα φέτος είναι ένα ποντιακό τραγούδι με πολιτικό μήνυμα (ή μήπως ένα πολιτικό τραγούδι με ποντιακό μήνυμα;) που μιλάει για την προσφυγιά, τις ουτοπίες, τα ξίδια, τα αεροπόρτ (ελπίζω να ισχύει το διαβατήριό σου!) και ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή. Δηλαδής εντελώς κονσίστεντ με το κόμμα και τη χώρα που το ανέδειξε. Το συγκρότημα λέγεται Αργώ (αναφορά στο αρχαίο μας παρελθόν, διότι μεταξύ άλλων είμαστε και Ανεξάρτητοι Έλληνες) και το άσμα συνδυάζει στοιχεία χιπχοπ, ραπ, έθνικ, δημοτικού, καρσιλαμά, ροκ, ποπ, ταραντέλας και χάλι γκάλι (με έμφαση στο χάλι, αλλά ενίοτε και στο γκάλι). Το μόνο σίγουρο δωδεκάρι είναι αυτό της Συρίας, ενώ προσδοκούμε σε υποστήριξη από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλληλέγγυους και την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες. Όσοι τυχόν τολμήσουν να πουν ότι το άσμα δεν είναι ζούπερ καλλιτεχνικό, αλτρουιστικό και εθνοσωτήριο, θα διαγραφούν από τους εκλογικούς καταλόγους, θα χαρακτηριστούν γερμανοτσολιάδες και ευρωλιγούρηδες, θα τοποθετηθούν αυτομάτως σε ανώτερη φορολογική κλίμακα (με βασικό επιχείρημα: "δηλαδής τι θες να μας πεις, ότι τα προηγούμενα τραγούδια επί Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ήταν καλύτερα;") και θα καταδικαστούν να βλέπουν για το υπόλοιπο της ζωής τους μόνο τα βοθροκάναλα της διαπλοκής, αποστερούμενοι της υπέροχης πχιοτικής κρατικής μας τηλεόρασης. Φήμες που λένε ότι η ελληνική αποστολή εφέτος θα αρνηθεί να φιλοξενηθεί σε ξενοδοχείο της Στοκχόλμης, αλλά θα καταλύσει σε λόκαλ καμπ προσφύγων, ελέγχονται ως ανακριβείς. Και για να έχουμε καλό ρώτημα, εσύ που ήσουν όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ;

ΜολδαβίαΗ Λίντια Ισάκ είναι μια χαρά κοπέλα, με τις μουσικές σπουδές της, τη συμπαθητική φωνή της και το γαλάζιο το μάτι. Κανονικά ως και θα την ήθελες νύφη για το γιο σου. Έλα όμως που τόχει βάλει αμέτι μουχαμέτι να κάμει ιντερνάσιοναλ καριέρα και έχει πάρει σβάρνα τους διαγωνισμούς και τα τάλεντ σόους. Ως μέλος ενός ντουέτου υπό τον τσιριμπίμ τσιριμπόμ τίτλο "Glam Girls" αποπειράθηκε (ανεπιτυχώς) να εκπροσωπήσει τη χώρα της στις Γιουροβίζιον του 2013, του 2014 και του 2015. Οι συνεχείς αποτυχίες, την οδήγησαν σε μία καφετζού που της αποκάλυψε ότι όσο πορεύεται αλαμπρατσέτα με την κουκλίτσα Σβετλάνα (που ήταν το έτερο μέλος του γκρουπ), χαϊρι δεν πρόκειται να ιδεί. Εις επιβεβαίωση της καφετζούς, με το που εγκατέλειψε την κουκλίτσα Σβετλάνα και το γύρισε στο σόλο, η Λίντια ορίστηκε εκπρόσωπος της Μολδαβίας. Ναι, σου έχω ήδη κλείσει ραντεβού με την ίδια καφετζού.

ΟυγγαρίαΕίχα αρχίσει να ανησυχώ. Μα δεν θα σκάσει μύτη μίνινγκφουλ τραγούδι που θα αναπαράγει τσιτάτα, τύπου "να είσαι ο εαυτός σου", "μην μασάς" και "η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο (μετά τo τσίζ κέικ)"; Ευτυχώς έσπευσε ο Ουγγαρέζος (ουχί ο Δημήτρης, αλλά ένας άσχετος ονόματι Φρέντι) και κάλυψε αυτήν την τεράστια ανάγκη που είχαμε, τραγουδώντας μας όλα όσα αραδιάζει η μέση δωδεκάχρονη στο μαθητικό της λεύκωμα. Το τραγούδι συνοδεύεται από χορευτή-βουδιστή που χτυπάει ένα τύμπανο καθώς και ένα τρίο που κάνει φωνητικά και κουνάει τα φωτόσπαθά του. Εύχομαι να προσγειωθεί απάνω τους ο Νταρθ Βέιντερ! Ή δώδεκα καραβάνια προσφύγων. Διότι έλεος, να μου κάμει μάθημα αυτογνωσίας και η Ουγγαρία, μην τα πάρω!

ΚροατίαΦάροι, αστραπές, βροντές, καταιγίδες και λοιπά μετεωρολογικά φαινόμενα, σε ένα τραγούδι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτις από δελτίο καιρού της ΕΜΥ (με μόνη διαφορά ότι το τραγούδι της Κροατίας μπορεί να πέσει άξουαλι μέσα στις μετεωρολογικές του προβλέψεις). Φαντάζομαι ότι κατά τη διάρκεια της ερμηνείας, θα καταβρέχουν την τραγουδίστρια Nina Kraljic με καμία μάνικα (δικαίως), με την ελπίδα ν'αρπάξει καμία πούντα και να σταματήσει να φωνάζει. Πάντως αν πάει καλά το εν λόγω άσμα, προτείνω του χρόνου να στείλουμε τον Αρνιακό να κάμει υπόκλιση ή την Σούζη που είναι τελοσπάντων και ζούπερ συμπαθητική και μπορεί να αποσπάσει κάμποσα δωδεκάρια. Για πιο προβοκατίβ συμμετοχή, μπορούμε να στείλουμε και τον Αυτιά να τους αναλύσει τα μερομήνια. Δύσκολοι καιροί και φάρος πουθενά!

ΟλλανδίαΤο τραγούδι "Slow Down, brother" -που σε ελεύθερη μετάφραση, θα το απέδιδες ως "Χαλαράααα"- θα έλεγες πως λογικά είναι η συμμετοχή της Θεσσαλονίκης, του Μεξικού ή της Τζαμάικας, αλλά στα σίγουρα δεν το περιμένεις εύκολα από την Ολλανδία. Αν και με όλα όσα καπνίζουνε στο Άμστερνταμ, δεν θα έπρεπε να σου κάμει και τόση εντύπωση. Το τραγούδι είναι άτονο, άχρωμο, άοσμο και δύσκολα θα ψηφιστεί από άνθρωπο, καθώς οι Θεσσαλονικείς εκείνη την ώρα θα ραίνουν με δίσκους λουλουδιών τον Νότη στην Πύλη Αξιού, οι Μεξικάνοι θα βρίσκονται στην τέταρτη σιέστα της ημέρας και οι Τζαμαϊκανοί δεν θα είναι σε θέση να σχηματίσουν το νούμερο στο καντράν του τηλεφώνου.

ΑρμενίαΜπορεί το τραγούδι να μην λέει πολλά (όχι κυριολεκτικά το εννοώ: δεν έχει πολλούς στίχους) και κάπου μετά το πρώτο λεπτό να έχει μία κορύφωση τύπου εκτοξεύουμε τον πύραυλο από το Κανάβεραλ, αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Διότι εσύ θα κάμεις φόκους στην Ιβέτα Μουκουτσιάν που την ελές άνετα, δεκάρι (ή εν προκειμένω, δωδεκάρι). Γεννημένη στο Ερεβάν και μεγαλωμένη στη Γερμανία, η Ιβέτα θα μπορούσε να είναι μανεκέν, ηθοποιός, πρέσβειρα καλής θελήσεως, παρουσιάστρια πρωινάδικου ή υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας. Δίνω ιδέες για σταδιοδρόμηση, διότι το τραγουδιστικό δεν τόχουμε.

Άγιος Μαρίνος (μεγάλη η χάρη του!)Αν δεις το βίντεο κλιπ, θα μείνεις έκπληκτος με το πολυπληθές του πράγματος. Διότι θα πεις δεν μπορεί, για να εμφανίζουν τόσα μπαλέτα και φωνητικά, θα πρέπει να συμμετέχουν άπαντες οι κάτοικοι του Αγίου Μαρίνου (μεγάλη η χάρη του!), μαζί με τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τους τουρίστες και καναδυό ξέμπαρκους που βρέθηκαν να περνάνε τυχαία δίπλα από τα σύνορα. Αλλά στην πραγματικότητα, η συμμετοχή αυτή είναι κάπως παραπλανητική. Βλέπεις, επειδή ο Άγιος Μαρίνος (μεγάλη η χάρη του!) εξήντλησε τις λόκαλ συμμετοχές (έστειλε και τον Τζουζεπίνο και την Βαλεντίνα), απεφάσισε τη λύση του outsourcing και κατέληξε στον Τούρκο Serhat. Ο οποίος είναι ένα μίγμα από Λέοναρντ Κοέν και σιτεμένο θαμώνα παρακμιακής ντισκοτέκ στο 48ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, δίπλα από το στέκι του Νώντα του Χοντρού. Το άσμα τιτλοφορείται "I didn't know" και εντάξει, δεν ήξερες, δεν ρώταγες;

ΡωσίαΤο τραγούδι είναι μπιτάτο και αρκούντως πιασάρικο, ο τραγουδιάρης διαθέτει μούσκουλα και κίνηση, η χορογραφία είναι του Φωκά Ευαγγελινού, τα εφέ είναι ζούπερ γουάου και ας μην κρυβόμαστε άλλωστε: η Ρωσία θα ψηφιζόταν από τριάντα χώρες ακόμα κι αν έστελνε πέντε βραχνιασμένα βατράχια να κωάζουν. Ναι, αποτελεί το απόλυτο φαβορί και του φετινού διαγωνισμού και ναι, το κόβεις σχεδόν απίθανο να χάσει. Εγώ πάντως δεν του δίνω το δικό μου δωδεκάρι, διότι (α) βαρέθηκα το τρίπτυχο "μούσκουλα-ντίτζιταλ εφέ-ποπάκι" και (β) είμαι βέβαιος ότι ο Πούτιν θα έχει φροντίσει οι τηλεφωνικές γραμμές σε ένα σκασμό χώρες του πρώην παραπετάσματος να λειτουργούν μόνο για να ψηφίσουν Ρωσία.
Αν πρέπει να βάλεις στοίχημα με κάποιον για το ποιο τραγούδι θα κερδίσει φέτος (και δεν θες να χάσεις τα λεφτά σου), πόνταρε στη Ρωσία. Φοβάμαι πως είναι (σχεδόν) σιγουράκι.

ΤσεχίαΗ χώρα προσφάτως άλλαξε το όνομά της από Czech Republic σε Czechia, γεγονός που (α) εξέπληξε όλους όσοι τη φωνάζαμε πάντα Τσεχία και γύρναγε, και (β) αποτελεί έπικ φέιλ, διότι αν μπαίνεις στον κόπο να αλλάξεις το όνομά σου, περιμένουμε μία ντραμάτικ αλλαγή, τύπου να σε λέμε πλέον Βαγγέλη ή Φροσούλα. Η τραγουδίστρια Γκαμπριέλα Γκουντσίκοβα διαθέτει μεγάλες φωνητικές ικανότητες, εμφάνιση, στυλ και επιδίδεται σε κορώνες Τσεχίας (όχι νομισματικές, αλλά ερμηνευτικές). Εντούτοις, το τραγούδι είναι μία ακόμη ξενέρωτη μπαλάντα από εκείνες με τις οποίες παραγεμίζουμε τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον και πολύ θα θέλαμε να προσπεράσουμε στο φαστ φόργουορντ αλλά δεν μπορούμε με τίποτα, διότι διαρκούν άπειρα λεπτά και σέρνονται αργά και βασανιστικά, δημιουργώντας ρήγματα στο χωρόχρονο. Και να το θυμηθείς που στο λέω, θάρθει καμιά ώρα που θα πάμε άκλαυτοι, είτε από τις εξυπνάδες που κάμουνε στο CERN, είτε από καμία κορώνα Τσεχίας.

ΚύπροςΚανονικά φέτος και εάν υπάρχει δικαιοσύνη στον κόσμο, η Κύπρος θα πρέπει να κερδίσει τον διαγωνισμό και με μεγάλη διαφορά. Αλλά επειδής η μαρτυρική νήσος συνεχίζει να υφίσταται αγόγγυστα τη μία αδικία μετά την άλλη, ας πλασαριστεί έστω στη δεκάδα και φχαριστημένοι νάμαστε. Το τραγούδι "Alter Ego" είναι μία εξαιρετική ροκ μπαλάντα, την οποία ο τραγουδιστής των Minus One, ερμηνεύει με χαρακτηριστική βιρτουοζιτέ. Και να με συγχωρείς, αν δεν πάει ούτε φέτος καλά, του χρόνου το νησί θα πρέπει ως ένδειξη διαμαρτυρίας είτε να αποσυρθεί από το διαγωνισμό, είτε να στείλει (πάλι) τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου. Το πρώτο (και καλύτερο) δωδεκάρι του πτηνού και όλη του η υποστήριξη στη φετινή συμμετοχή της Κύπρου. Αντικειμενικά και ακριβοδίκαια.

ΑστρίαΤο περίεργο δεν είναι ότι η Αστρία συμμετέχει με ένα γαλλόφωνο τραγούδι. Το περίεργο είναι ότι το γαλλόφωνο τραγούδι της Αστρίας είναι σκάλες ανώτερο από τα γαλλόφωνα τραγούδια που στέλνει η Γαλλία τα τελευταία ζίλιον γίαρς. Και μη σου πω ότι η τραγουδίστρια Zoe έχει και καλύτερο αξάν σερκονφλέξ. Αλλά τα βασικά αβαντάζ της συγκεκριμένης συμμετοχής είναι (α) το ότι το φιζίκ της Zoe φέρνει στη Μπριζίτ Μπαρντό, (β) το ότι ο στίχος είναι απλός, που σημαίνει ότι πιάνεις το νόημα και χωρίς το Σερτιφικά και (γ) το ότι επιτέλους έχεις ένα άσμα τριαλαρί τριαλαρό για να ξεφύγει και λίγο το κεφάλι σου από τις κλάψες και τους λαρυγγισμούς των υπόλοιπων συμμετοχών. Όπως αντιλαμβάνεσαι, το δεύτερο δωδεκάρι του πτηνού πηγαίνει καπάκι στην Αστρία! (ναι, είπαμε ότι θα δώκω πέντε δωδεκάρια, είμαστε λαρτζ ψυχολογίας μπλογκ). Πάντως εγώ περιμένω του χρόνου, η Γαλλία -έτσι για σπάσιμο- να στείλει τραγούδι στα αστριακά.

ΕσθονίαΠαρά το καλοχτενισμένο μαλλί και τη χωρίστρα, ο Γιούρι Πουτσμαν έχει κάτι το νοσηρό στο βλέμμα και την έκφραση. Που δηλαδής αν μου έλεγες ότι το βράδυ ντύνεται με γυναικεία νυχτικά και κατασφάζει κορασίδες που κάμουν αμέριμνες ντουζ, ως και θα το πίστευα. Η φωνή είναι βελούδο (σαν το νερό Ντόρνα), το άσμα θα μπορούσε να βρίσκεται σε b-side του σάουντρακ από ταινία του Τζέιμς Μποντ και δεν το λες κακό, αλλά δεν τρελάθηκες κιόλας. Εκτός κι αν είσαι κορασίδα που για κάποιο ανεξήγητο λόγο, θέλεις να κάμεις αμέριμνη ντουζ.

ΑζερμπαϊτζάνΤο αζέρικο τραγούδι τιτλοφορείται "Θα χρειαστεί ένα θαύμα" (Gonna take a miracle) και όχι, δεν αναφέρεται στην επιβίωση της Ελλάδας και την προοπτική εξόδου της από την κρίση (που θα μπορούσε!), αλλά στην προοπτική της εν λόγω συμμετοχής για πρωτιά στο διαγωνισμό. Η Samra είναι εντελώς αποφασισμένη να κάμει την έκπληξη και να επιστρέψει τη Γιουροβίζιον στο Μπακού και δεδομένου του προαιώνιου ανταγωνισμού με την μισητή Αρμενία, δεν θα διστάσει να πιαστεί μαλλί με μαλλί με την αρμένισσα Ιβέτα, να κυλιστούν στις λάσπες και να σκίσει η μία τα ρούχα της άλλης. Που ως χάπενινγκ, θα αναβάθμιζε το ενδιαφέρον του κοινού και την πχιότητα του διαγωνισμού.

ΜαυροβούνιοΌταν ήμασταν στο Λύκειο, πολλοί σιάχναμε μία μπάντα, γρατζουνάγαμε τις κιθάρες μας και βαράγαμε τα ντραμς μας σε κάποια ξεχασμένη αποθήκη. Αλλά κανείς δεν σκέφτηκε ποτέ να δοκιμάσει να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Γιουροβίζιον με το εφηβικό συγκρότημά του. Οι πιτσιρικάδες Highway από το Μαυροβούνιο, το αποτόλμησαν. Ακούγοντας όμως το ερασιτεχνικό ροκ/μέταλ τραγούδι τους, εύχεσαι για το καλό τους, να έχουν καλούς βαθμούς στα υπόλοιπα μαθήματα.

ΙσλανδίαΣύμφωνα με το τραγούδι "Hear them calling", η ξανθομαλλούσα Γκρέτα Σαλομέ ακούει φωνές και ψιθύρους. Οι περισσότεροι θα την έστελναν σε έναν καλό ψυχίατρο, αλλά η Ισλανδία απεφάσισε να τη στείλει στη Γιουροβίζιον. Που δεν το λες και κακή απόφαση, διότι λίγο το πιασάρικο ρεφρέν, λίγο το εφετζίδικο στήσιμο, το τραγούδι έχει σοβαρές πιθανότητες να πλασαριστεί ψηλά. Θα προσπαθήσω να ξεπεράσω το Καλάμιτι Τζέιν ντύσιμο και θα της δώσω το τρίτο μου δωδεκάρι.

Βοσνία και ΕρζεγοβίνηΒλέπεις τα βιολιά, τα σινιέ ντυσίματα και το καθωσπρέπει στήσιμο και λες, επιτέλους κουόλιτι. Αμ δε! Η αισθητική είναι τριανταπέντε χρόνια πίσω, το άσμα (υπό τον τίτλο "Αγάπη είναι...") μοιάζει με κακέκτυπο των πχιοτικών τραγουδιών που στέλνει κατά καιρούς η Σερβία, ενώ η ερμηνεία προσπαθεί (ανεπιτυχώς) να ισορροπήσει ανάμεσα στο στομφώδες και το θεατράλε. Αν προσθέσεις και ένα ξέσπασμα ραπ που προκύπτει στο άσχετο κάπου στη μέση του τραγουδιού, το κοκτέιλ γίνεται βαρύ και δύσπεπτο για το στομάχι. Και καλά πες η Βοσνία, αλλά από την Ερζεγοβίνη δεν το περίμενα αυτό με την καμία.

ΜάλταΗ Ira Losco είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση καλλιτέχνιδος. Στα 34 της, έχει κερδίσει μία σειρά από διαγωνισμούς και βραβεία, έχει φέρει την καλύτερη επίδοση της Μάλτας στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον (2η θέση το 2002) και έχει αναπτύξει αξιόλογη φιλανθρωπική δράση. Η φετινή συμμετοχή της όμως αποδείχθηκε ιδιαιτέρως περιπετειώδης: κατ'αρχάς έλαβε μέρος στον τοπικό διαγωνισμό με δύο τραγούδια και κατάφερε να επιλεγεί ως εκπρόσωπος της χώρας με το άσμα "Chameleon". Ως εδώ καλά! Έλα όμως που μετά που το ξανα-ακούσαν το τραγούδι, οι Μαλτέζοι απεφάσισαν ότι ήταν ψιλοχάλια και θα πατώσουνε. Άρχισαν λοιπόν να ψάχνουν εναγωνίως άλλο τραγούδι και κατέληξαν στο "Walk on Water" που είναι πιο συμπαθητικό, αλλά δεν πέφτεις και κάτω. Και δεν ξεύρω για σένα, αλλά εγώ νοσταλγώ την Chiara, που με το εκτόπισμα και την αγγελική της φωνή έδινε στις Μαλτέζικες συμμετοχές ένα άλλο ειδικό βάρος. Και σου υπενθύμιζε την ώρα που μασούλαγες το έβδομο κομμάτι πίτσας πως από-Δευτέρας-δίαιτα.

Κι αν νομίζεις ότι τελειώσαμε, είσαι βαθιά γελασμένος και επίσης, πολύ κακός στη γεωγραφία. Διότι δυστυχώς η Ευρώπη, διαθέτει κάμποσες ακόμα χώρες και το τρίσχειρότερο είναι πως συμμετέχουν σε δεύτερο ημιτελικό που θα διεξαχθεί την Πέμπτη. Που σημαίνει πως ναι, το αφιέρωμα του πτηνού συνεχίζεται μη-χειρότερα....

19 σχόλια:

 1. αχαχαχα! Τρώω την πρωτιά της Νάσιας;
  Το δωδεκάρι σε μένα!
  Αλλά θα έρθω το μεσημέρι ( αφού σε διαβάσω και από το κινητό στη δουλειά!) για να σε ευχαριστηθώ!
  Τώρα την κάνω !
  Φιλιά πτηνούλι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. έχει άδεια ο σύζυγος και συζητούμε το Κυπριακό τραγούδι τα πρωινά ,γι'αυτό μου'φαγες την πρωτιά!

   Διαγραφή
  2. Άιρις, τουέλβ πόιντς. Αιρίς, ντουζ πουά!
   Την πρόλαβες τη Νάσια, η οποία -και λόγω πολυήμερης απουσίας του πτηνού- έχει χαλαρώσει και οφείλομεν να πάρομεν μέτρα!
   Το δωδεκάρι μου, το έχεις στα σίγουρα! :)
   Γκουντμόρνινγκ και μπονζουρ!

   Διαγραφή
  3. Πτηνούλι έσκασα μέχρι να σε απολαύσω κανονικά και με το νόμο!
   Το πρωί έτρεχα, μεταξύ ρίμελ και φούσκωμα της μπούκλας ( βλέπεις γύρισα στο σκολειό μετά από 15 μέρες διακοπών έπρεπε να κάνω θραύση κι αίσθησις) και μετά από το κινητό έβγαλα τα ματάκια μου, γιατί στο από κα σχόλιο μπορεί να με λες νιάτο, αλλά παίζει να είμαι, αν όχι συνομίληκή σου, τότε σίγουρα μεγαλύτερή σου και χωρίς τα γυαλάκια της πρεσβυωπίας δεν γίνεται καλή δουλειά....
   Ουφ!!! Πόσο συμφωνώ σε όλα μαζί σου- σχεδόν!
   Εννοείται πως δεν χρειάστηκε να δω βίδεα και λοιπά! Είμαι εδώ και καιρό προετοιμασμένη και διαβασμένη. (Ούτε στις πανελλήνιες έτσι!) Έτσι ήξερα τα πάντα και σε περίμενα ...
   Ναι σε όλα, εκτός απ΄ την Αστρία! (Μου θύμισε την πριγκίπισσα του Μονακό...πώς τη λένε...εκτός της πρεσβυωπίας, έχω και κενά μνήμης).
   Εγώ προτιμώ Αστραλάι , αν και δεν την έπαιξες εδώ ( στον πρώτο ημιτελικό είναι όμως!!!)
   Ραντεβού στο επόμενο αφιέρωμα... ( Τώρα που ξυπνώ κι εγώ πρωί λόγω σχολείου προλαβαίνω τη Νάσια!!!! Γιεεεε!)
   Κίσιζ!

   (τον Ρώσο τον πέτυχα κι εγώ, αλλά δεν θα τον παίξω! Χαμηλή απόδοση , αφού!)

   Διαγραφή
  4. Επιτέλους διαβασμένος και μελετημένος άνθρωπος!! Και δεν θα τα χαλάσουμε για την Αστρία (παρότι συνεχίζει εμένα να μου αρέσει και πράγματι έχει και μία εσάνς από Στεφανί του Μονακό!). Όσο για την Αστραλία, δηλώνω φαν, μου αρέσει πολύ και δίνω αστεράτο δωδεκάρι στα καγκουρό! Θα σου τη σχολιάσω στο επόμενο ποστ (το τσέκαρα πάλι και συμμετέχει στον δεύτερο ημιτελικό).
   Ο Ρώσος θα νικήσει μάλλον εύκολα, εξού και η χαμηλή απόδοση. Άσε, ούτε το Τζόκερ μάς πέφτει, ούτε η Γιουροβίζιον, καταδικασμένοι στο μεροκάματο είμαστε, Airis!

   Πολλά, πολλά φιλιά!

   Διαγραφή
  5. Πωπω, πώς μου ξέφυγε αυτό; Ίσως επειδή είδα τις πρόβες της να παρασύρθηκα...
   Κι εμένα μου αρέσει κάργα το κομμάτι, αλλά στις πρόβες έδειξε να χάνει έδαφος η σχιστομάτα μανταμίτσα!
   Τρεις φορές έπαιξα όλες όλες στη ζωή μου στοίχημα, μία κέρδισα ( κι έβγαλα και τα χαμένα) με την Κονσίτα! Σχετικά νωρίς! Αυτό το λέω για τη ΜεΜαρια παρακάτω! Αν θέλει να βγάλει πρέπει να έχει ένστικτο νωρίς και χρήματα να Την καλημέρα μου και την αγάπη μου!

   Διαγραφή
  6. Μη μου λες τέτοια και την είχα περί πολλού τη σχιστομάτα! Πάντως το τραγούδι της Αστραλίας είναι πολύ πάουερ. Όσο για το στοίχημα, δεν έχω παίξει ποτέ, ούτε καν τον Alexander Rybak που φαινόταν τουλάχιστον μία πενταετία πριν ότι θα κερδίσει. :)

   Διαγραφή
 2. θα περιμένω και την κριτική του Τρεμένς για να αποφανθώ που θα δώσω το 12άρι,γιατί μόνο της Κύπρου έχω ακούσει και μου άρεσε πολύ.Όσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνω βαριεμαι πολύ τέτοια πανηγύρια και αποκοιμιέμαι από τις 8.30 μ.μ καθιστή οπου έχει τυχει να καθίσω εκείνη την ώρα!
  Ευτυχώς που γύρισες κι εσύ με τα σοβαρά σου να μας επαναφέρεις στο σωστό δρόμο Πίγκου!
  Καλημέραααααααααααααααα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από τις 8:30; Φαίνεται πως κάμεις υπερβολική παρέα με πτηνά! :)
   Κι εγώ νωρίς κοιμάμαι ο κακομοίρης, διότι ξυπνάω από τ'αξημέρωτα για τη δουλειά και γυρνάω κατάκοπος αργά στο σπίτι και μετά από το καθιερωμένο μποτέ (πούπουλα, ράμφος, ουρά), πέφτω ξερός κατά τις δέκα και μισή.
   Άσε, έχουμε μπει σε παπουδέ μόουντ Νάσια μου και προβλέπω ότι σε λίγο δεν θα καταδέχονται να μας κάμουνε παρέα κατιτίς νιάτα όπως η Άιρις και ο Τρεμενς.
   Γκουντμόρνινγκ και μπονζούρ!

   Διαγραφή
 3. Είμαι στην εργασία της δουλειάς μου, γίνεται της Πόπης φυσικά κι ενώ διάβασα και απήλαυσα την κριτική δεν έχω ακούσει κανένα άσμα ακόμη. Δεσμέυομαι να το κάμω στο πρώτο κενό και να ακολουθήσει σχόλιο ρηξικέλευθο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επειδής όπως γνωρίζεις, πτηνό βασίζεται πάνω σου, αναμένουμε το σχολιασμό σου και την ετυμηγορία σου. Σε παρακαλώ να είσαι επιεικής με το φόρεμα της Αστριακιάς, διότι πολύ την εσυμπαθώ. Άσχετο, αλλά η Ελλάδα μαθαίνω ότι ξεπατικώνει το στήσιμο των Antique και ότι οι δύο τραγουδίστριες θα εμφανιστούν ως Παπαρίζου. Που δηλαδής αν είναι να κάμεις ρέφερενς σε προηγούμενη συμμετοχή, είναι τουλάχιστον αήθες να μην ντυθείς Ρακιντζής.

   Διαγραφή
 4. Μόνο της Κύπρου έχω ακούσει και μου άρεσε πολύ. Τα άλλα ακόμα δεν τα έχω ακούσει, αλλά είναι πολύ πιθανό να έχεις δίκιο στην κριτική σου, όπως και τις προηγούμενες φορές.
  Αναμένω με αγωνία το μέρος 2ο.
  Πολλά φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η συμμετοχή της Κύπρου είναι ζούπερ γουάου και υπό κανονικάς συνθήκας, θα έπρεπε να βγει πρώτη με διαφορά. Αλλά επειδής ο γιουροπίαν τελε-βόουτερ είναι λιγάκι γεια-σου, προβλέπω περίπατο για τον Ρώσο τραγουδιάρη πούναι μουσκουλάτος και εφετζής.
   Αύριο, έρχεται το δεύτερο μέρος. :)
   Πολλά, πολλά φιλιά!

   Διαγραφή
 5. Η πρώτη μου επαφή με τα τραγούδια έγινε εδώ...τα περισσότερα τα άκουσα για δευτερόλεπτα βέβαια, αλλά ξαναγύρισα να ακούσω της Κύπρου ολόκληρο...
  Απόλαυσα τα σχόλια και θα με κάνεις να μπω στον πειρασμό να παίξω φέτος για πρώτη φορά...αλλά κοίτα τώρα τι έπαθα!
  Πάνω που είπα ώπα, -όχι δε μεράκλωσα-, θα βοηθήσει το πτηνό να βγάλω χαρτζιλίκι και μου δίνει τη Ρωσία, έρχεται η Αριστέα και λέει έχει χαμηλή απόδοση..να παίξω Κύπρο?
  Καλά, ας μάθω πρώτα πως παίζουν και μετά βλέπω τι θα παίξω...χαχα!
  Φιλιά πολλά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πτηνό θεωρεί τον Ρώσο ζούπερ σιγουράκι (γι'αυτό κι έχει χαμηλή απόδοση άλλωστε). Ο,τιδήποτε άλλο είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα φτουρήσει ως στοιχηματική επιλογή.
   Η συμμετοχή της Κύπρου παίζει να είναι και η καλύτερη εφέτος, αλλά δεδομένων των συσχετισμών και του εξαιρετικά κακού γούστου του γιουροπίαν τελε-βόουτερ, δεν νομίζω ότι θα ιδεί χαϊρι η μεγαλόνησος.
   Πολλά, πολλά φιλιά!

   Διαγραφή
 6. Στο μόνο 12αρι που συμφωνούμε είναι αυτό της Μεγαλονήσου...
  Οι δε Βοσνεργοβίνιοι πιο κούκου κι από μας είναι (υπάρχει ελπίς;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν υπάρχει ελπίς, An-Lu μου. Γι'αυτό και το έχομεν ρίξει στο σορολόπ!
   Και ναι, υποστηρίζουμε Μεγαλόνησο που έχει στείλει εφέτος μακράν το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο τραγούδι.
   Φιλιά!

   Διαγραφή
 7. μετα τον αποκλεισμο μας, ουφ ησυχασα δεν θα το ξανα ακουσουμε το πρωτη-φορα-αριστερα-τραγουδι
  αγαοαω και γω κυπρο και ρωσσια
  τιποτ αλλο , α ναι κκαι το αλλο που αποκλιεστηκε το αη ντινντν νοοου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν σου πω ότι κι εγώ το εσυμπάθησα το Άι ντίντν νόου, τί θα πεις;
   Είμαστε ομοιοπαθείς εντέλει! :)
   Την καλησπέρα μου, άσωτε!

   Διαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style