Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

Άγια νάναι η Νύχτα σου!


Το ξεύρω ότι ένα κι ένα δεν κάμουν τρία, ότι ο κύκλος δεν τετραγωνίζεται και ότι όσο κι αν πασχίζεις να πατάς με δύναμη το φρένο, η γη δεν σταματά να γυρίζει. Κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα αλλάξεις και αν τυχόν επιμένεις, σε θαυμάζουμε για το πείσμα σου, αλλά το κεφάλι σου θα τρως. Είναι σκληρή η πραγματικότητα και όσο κι αν την επασπαλίζουμε στη ζάχαρη, παραμένει και άδικη και αδυσώπητη.

Λοιπόν όχι, όπως καταλαβαίνεις δεν πιστεύω στα θαύματα -ούτε στα μεταφυσικά, ούτε στα κυβερνητικά. Αλλά εκτιμώ τη μαγεία. Των υπέροχων στιγμών, των θαυμάσιων ανθρώπων, των γενναίων ιδεών. Εκτιμώ τη μαγεία που ενώνει τους ανθρώπους εις πείσμα των όσων τους χωρίζουν. Εκτιμώ τη μαγεία της τρυφερής αγκαλιάς, της έγνοιας για τον άλλον, του ειλικρινούς ενδιαφέροντος, της έντιμης προσπάθειας. Αυτή τη μαγεία, θα ήθελα να απολαύσω τη σημερινή ημέρα. Αυτή τη μαγεία θα ήθελα να απολαμβάνω κάθε μέρα.

Έλα να καθίσεις μαζί μου, δίπλα στο δέντρο. Να ακούσουμε -μέρα πούναι- σίζοναλ τραγούδια και κάλαντα. Να ανταλλάξουμε τις ευχές μας και τις αγάπες μας. Υπάρχει άλλωστε μεγαλύτερο δώρο από την αγάπη; Από την προσφορά της; Δεν υπάρχει, θαρρώ. Και δεν περιμένεις δα κάποια θρησκεία για να στο διδάξει αυτό. Το ξεύρεις από την πρώτη στιγμή που αντιλαμβάνεσαι αυτόν τον κόσμο μέχρι την τελευταία σου ανάσα. Ας γίνουν τα Χριστούγεννα η αφορμή να ξαναθυμηθούμε και να επιβεβαιώσουμε.Πως η νύχτα είναι Άγια, όταν αποκτά το νόημα και την ουσία σου.Πως η μεγαλύτερη και ευγενέστερη επιθυμία σου είναι ο άλλος -η επαφή και η συνάντηση μαζί του.Πως το μεγαλύτερο δώρο είναι να καλοπροσέχεις τον εαυτό σου και να εξασφαλίζεις τις ελάχιστες εκείνες απολαύσεις που κάμουν τούτη τη ζωή σπουδαία εμπειρία.Πως θέλει κέφι το πράμα και ζωντάνια και ενθουσιασμό -δεν χρειάζεται να είμαστε πάντα τόσο σοβαροφανείς και μετρημένοι.Αλλά θέλει και ευαισθησία και τρυφερότητα. Θέλει συναίσθημα και υπέρβαση των εγωισμών και των αυτοαναφορικών μας εμμονών.Ας κλείσουμε τα μάτια και ας ονειρευθούμε τον κόσμο μας όπως θέλουμε και όπως επιθυμούμε. Ας ανοίξουμε τα μάτια και ας τον φτιάξουμε. Μία ζωή δικαιούται ο καθείς μας. Ας ποντάρουμε περισσότερη σημασία στο λαχνό που μας έτυχε.

Τις πιο θερμές μου ευχές, αναγνώστα! Καλά σου Χριστούγεννα!

3 σχόλια:

 1. καλα χριστουγεννα κυριε πιγκουινε
  σορρυ ρε φιλε, εβαλες χριστουγεννα με REC και δεν εβαλες δεσποινα βανδη ??? ε οχι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά Χριστούγεννα, Πιγκουίνε και έναν πολύυυυυ ευτυχισμένο καινούργιο χρόνο σού εύχομαι!!! :-)

  (Είναι 5:14 πμ τώρα που σου γράφω και λίγο πριν, εδώ στο σαλονάκι μου παρέα με το δέντρο και τα φωτάκια του, άκουσα και τις καμπάνες των Χριστουγέννων από τις εκκλησίες - τι ωραία που ήταν! Μου έδωσε την αίσθηση ότι μηδενίζουμε και ξεκινάμε από την αρχή!)

  (Η πρώην To love life for what it is)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πόσο όμορφο κείμενο μέσα στην απλότητά του, πόσο συγκινητικό στο βάθος του, πόσο μεγάλο παρά το μικρό του μέγεθος...
  Πόση πολλή σοφία κρύβεις στο μικρό κεφαλάκι σου πιγκουινάκι και με πόσες χαϊδευτικές ραμφιές μας κεντρίζεις... και μας κεντρώνεις τις ιδέες σου!
  Καλά να είσαι...και να είσαι!
  Ξέρεις εσύ πως... και μας μαθαίνεις!
  Κάθε μέρα Καλά Χριστούγεννα να σου είναι, έπιασες το νόημα, άρα η ευχή μου είναι να τα ζεις καθημερινά και για ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style